b4MUSIC! - Uw band voor de rustige ambiance

Het logo van b4MUSIC!

Eddy

Foto van Eddy

Eddy is de toetsenist van de band. Zijn muzikaal leven begint als 13-jarig pianomanneke bij jongerenkoor "Horizon" van Smeermaas. De eerste "nootjes" zijn daar geboren. (Daar verkondigde hij toen al steevast tot grote ergernis van zijn vriendin dat "vrijdag" geen vrij-dag was) Eenmaal het virus opgedaan heeft Eddy vele jaren lessen genoten aan de muziekschool en het conservatorium. Vervolgens is hij dan als dirigent aan de slag gegaan bij diverse jongerenkoren. Zowat alle kerken in Nederlands Limburg heeft hij wel van binnen gezien om dan uiteindelijk te belanden bij b4MUSIC! . Als toetsenman van b4MUSIC! staat hij ook in voor de arrangementen. Het leuke aan b4MUSIC! is dat alle bandleden oude vrienden zijn uit Eddy's muzikaal verleden. En wanneer Bertie het heeft over de "kaalkop" van de band, weet dan dat het over Eddy gaat en luister dan maar eens naar de muziek wat in dat "koppeke" van Eddypiano zit.

Marja

Foto van Marja

Van origine is Marja Veenstra een echte Friese! Hoe komt nou een Friese meid in een Belgisch Limburgse band terecht? Muziek heeft altijd al een grote rol in Marja's leven gespeeld. Als kleine meid heeft ze leren pianospelen en als 18-jarige tiener heeft ze zelfs gitaar leren spelen. Uiteindelijk is er toch steeds meer interesse voor zang. Omwille van haar studies verhuist Marja vanuit het hoge Noorden naar het Zuiden nl. Maastricht. Rond haar 23e heeft Marja haar stoute schoenen aangetrokken en deelgenomen aan een popworkshop van Kumulus te Maastricht. Daar stond ze 16 weken lang op het podium in een soulband tezamen met Dirk (voormalig zanger van b4MUSIC!). Via Dirk is Marja in 1999 bij b4MUSIC! terecht gekomen. Om zich te bekwamen, heeft Marja zelfs zangles gevolgd. Nu zingt Marja nog steeds als Friese meid met veel plezier in de Belgische band b4MUSIC!

Bertie

Foto van Bertie

Als zanger van b4MUSIC! hoeft Bertie niet onder te doen voor de lieve, charmante dames die hij steeds aan zijn zijde heeft. Berties kwaliteiten liggen er vooral in om de samenzang harmonieus te laten klinken. Niet onbelangrijk is dan ook nog zijn leadgitaar waarmee hij hier en daar een muzikaal gaatje weet op te vullen. Uiteraard is hij een manusje van alles die overal wel wat weet te ritselen binnen b4MUSIC!. b4MUSIC! nodig? Dan moet je Bertie bellen.
Tel. 0032-(0)89/71 39 65.
GSM. 00-32-(0)477/377 990

Robert

Foto van Robert

Achter de drums vinden we Robert. Als slagwerker van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (NL) heeft hij al heel wat uren zijn stokken in zijn handen gehad. De vraag is uiteraard weer: hoe komt nu deze Nederlander weer in een Belgische band terecht? Wel, eerst maakte Robert bij voormalige band Exit57 de bühne onveilig. De zangeres van deze band kent dan weer de bassist van B4Music, dus ja, dan is het logisch... Na vele solfège en trommellessen te hebben gehad, interesseerde Robert zich het meest voor het drummen. Daarom oefende hij thuis eerst door alle krukken en stoelen kapot te slaan, maar uiteindelijk leek het hem toch beter om maar eens op een drumstel te proberen. Vanaf het moment dat hij zijn eerste drumstel cadeau kreeg, is hij er vele uren achter te vinden. Met zijn drums houdt hij de boel in bedwang en daarom zult u hem niet vinden op zang.

Rob

Foto van Rob

Rob Erens, slag- en leadgitaar. Rob is geboren in Heerlen, opgegroeid in Puth en via Maastricht nu woonachtig in Eijsden (NL). In een ver verleden heb ik via de muziekschool de eerste akkoorden op de gitaar leren spelen. Echter, toen er effectief notenleer aan te pas kwam, heb ik er de brui aan gegeven. Jaren later kwamen de kriebels van het gitaarspel toch weer naar boven en heb ik de gitaar van onder het stof gehaald. Met het nodige doorzettingsvermogen en internet als leerschool heb ik het gitaar spelen dan toch onder de knie gekregen. Mijn oog viel op een advertentie waarbij men bij B4music! op zoek was naar een nieuwe gitarist. En na een auditie, een goede babbel en een frisse pint bier was de zaak geklonken. Zo maak ook ik nu sedert medio 2018 deel uit van deze enthousiaste muziekgroep waar goede muziek maken en vriendschap bovenaan het lijstje staan.

Stefan

Foto van Stef

Stefan Dreesen, alias Stefke Bas. Stefke Bas had de muziekmicrobe al op vrij jonge leeftijd te pakken. Kon ook niet anders want grootvader dirigeerde het plaatselijke zangkoor en ook moeder zong. Dus de notenleer op de basisschool ging hem goed af. Later werd bij grootvader thuis ook het orgel ontdekt en het orgelspel smaakte totdat hij op zijn veertiende levensjaar de overstap maakte naar de klassieke gitaar. Hiervoor volgde hij een achtjarige opleiding aan de muziekacademie te Gellik. Intussen kreeg hij ook de kriebels voor de basgitaar en de eerste bastonen werden destijds gespeeld bij enkele jongerenkoren waaronder ook Horizon. Jaren later, tijdens een reünieavond van jongerenkoor Horizon, bleek dat het voormalige combo van Koor Horizon was uitgegroeid tot een heuse coverband met alles erop en eraan. B4music! was op zoek naar een bassist. Stefke had de smaak snel te pakken en werd zo ingelijfd tot de basgitarist van B4music! Weliswaar ruilde Stefke Bas na een 6-tal jaren B4music! in voor “Distel” om na een aantal jaren weer terug de draad op te pikken bij B4music! De voornaamste ingrediënten van deze band zijn het maken van muziek in een relaxte sfeer met daarbij af en toe een frisse pint en de nodige dosis humor.

Carmen

Foto van Carmen

Do, re, mi, fa… sol. Met een naam als Carmen "Sohl" is muziek niet ver weg. Inderdaad, enige tijd geleden wist b4MUSIC! deze jonge zangeres te strikken. Niet alleen heeft "La Carmen" een stem als een klok, haar jonge verschijning zorgt voor een frisse wind doorheen b4MUSIC!. Carmen kiest resoluut voor het recente hitwerk waardoor het repertoire de laatste tijd een flinke update kreeg. Dat deze jonge dame een degelijke muzikale achtergrond heeft, bewijzen haar diploma's notenleer en dwarsfluit. Haar zanglessen komen alleszins goed van pas binnen b4MUSIC!.

Pieter

Foto van Pieter

Aan de knopjes bij b4MUSIC! vind je steevast het geluidswonder Pieter Vincken alias Pietje Vogels. Met zijn scherp gehoor weet hij alle muziekjes op de juiste wijze van de mengtafel naar de speakers te sturen. Als kleine knaap was hij al gefascineerd naar alles wat "knopjes" heeft… een gezonde jongeman aldus!! Pieter is vooral een selfmade-man maar steekt ook regelmatig zijn voelhorens uit tijdens diverse workshops waaronder ook bij de Muziekgieterij in Maastricht waar hij via diverse opleidingen zijn kennis in de geluidstechniek heeft verrijkt. Ook zijn ICT-opleiding aan de Universiteit Hasselt duwt Pieter in de juiste richting. Onverstoorbaar en met kennis van zaken zorgt Pieter voor de juiste balans tussen muziek en zang. En dit laatste is van allergrootst belang bij b4MUSIC!